Обществена сигурност

Вълната от терористични атаки и атаки спрямо личността се увеличи през последните няколко години. В резултат от това властите повече от всякога са подложени на натиск да намерят начини да защитят обществените места като арени, правителствени сгради, мрежи на обществения транспорт и други застрашени места.

Сигурност на сградите

Редица технологии, осигуряващи сигурност на Вашата сградна инфраструктура са поставени на входните точки в сградата, за да се гарантира безопасният поток на хора, превозни средства, колети и писма. Тяхната функция е да откриват наличието на експлозиви, химически бойни отровни вещества, токсични индустриални химикали, оръжия, контрабанда, наркотици и всякакви други опасни или незаконни предмети или материали. Заедно със Smiths Detection и CEIA предлагаме списък от 5 категории системи за инспекция, способни да защитават сгради:

 • Системи за сканиране на багажи
 • Системи за сканиране на хора
 • Детектори за следи от експлозиви и наркотици
 • Системи за инспекция на превозни средства
 • Системи за сканиране на пощи и колети – Детектор за бомби в писма и „IED“ детектор.

За повече информация относно продуктите и възможните решения, моля посетете Smiths Detection.

Прегледайте нашите Проекти за обществена сигурност.

Сигурност на събития

Публичните събития могат да бъдат непредсказуеми без подходяща сигурност. Масово хората посещават концерти (на закрито и открито), спортни арени и театри – места, които остават приоритет за служителите на сигурността и за системите за инспекция и детекция, произвеждани от Smiths Detection, като:

 • Мобилна система за рентгенова инспекция, проектирана да сканира технологии за заплахи и контрабанда.
 • Система за инспекция на леки превозни средства, предназначена за инспекция на автомобили и леки моторни превозни средства за откриване на експлозиви, оръжия, наркотици, контрабанда и всякакви други опасни или незаконни предмети и материали.

За повече информация относно продуктите и възможните решения, моля посетете Smiths Detection.

Прегледайте нашите Проекти за обществена сигурност.

Гражданска защита

Екипите от професионалисти на гражданска защита работят с преносими устройства за откриване на химически, радиационни и взривни вещества, с цел точен анализ на критичната ситуация. Smiths Detection адресира възможността от спешни случаи, като предлага следните системи за детекция:

 • Ръчен детектор за следи – използван за търсене на следи от експлозиви, химически бойни агенти и токсични промишлени химикали.
 • Преносим инфрачервен химически идентификатор за газове и изпарения – предназначен за анализ на химикали, газове и изпарения.
 • Детектор на химически агенти – открива нервни и блистерни химически агенти и тяхното ниво на опасност.
 • Ръчният радиоизотопен идентификатор (RIID) – преносим детектор, който точно идентифицира присъствието на радиация навсякъде.

За повече информация относно продуктите и възможните решения, моля посетете Smiths Detection.

Прегледайте нашите Проекти за обществена сигурност.